Fritz! Lab: AVM verbetert radardetectie voor 5GHz-band

8 reacties

AVM heeft nieuwe updates uitgebracht voor enkele Fritz!Boxen. Deze specifieke updates worden ontwikkeld in het Fritz! Lab en zijn in feite bètaversies. Dit keer zijn er geen nieuwe functies die worden toegevoegd, maar wel een aantal interessante verbeteringen.

Voor de Fritz!Box-modellen 7530, 7590 en 7590AX worden verbeterde functies en bugfixes uitgebracht. In de experimentele bètaversie heeft het bedrijf een fout verholpen die ervoor zorgde dat er geen internetverbinding was vanwege de activering van IPv6 voor oudere gsm-sticks. Ook de wlan auto channel-functie is verbeterd. AVM heeft naast een verbeterde radardetectie voor de 5GHz-frequentieband ook het gedrag bij radar- en radiostortingen verbeterd. Een gestoord kanaal wordt vanaf nu genegeerd bij de volgende kanaalselectie (alleen voor model 7590/6890). De automatische kanaalselectie is geoptimaliseerd bij gebruik in het 5GHz-netwerk. De kanaalselectie wordt tevens herhaald wanneer het doelkanaal geblokkeerd wordt door radar. Voor de volledige lijst met verbeteringen kijk je op de website van AVM.

Radardetectie

De Fritz!Box stelt het wifikanaal beschikbaar in de 2,4GHz- en 5GHz-frequentiebanden. Die laatste wordt op de wifi-kanalen 52 tot 140 echter niet alleen gebruikt door draadloze netwerkapparaten, maar ook door radarinstallaties (bijvoorbeeld voor luchtverkeerscontrole, militair gebruik en de weerdienst), de zogenaamde bevoorrechte gebruikers. Om deze bevoorrechte gebruikers niet te storen, schakelt de Fritz!Box nadat deze opnieuw is opgestart of na wijziging van de wifi-instellingen, het 5GHz wifi-netwerk in de eerste instantie in op de wifi-kanalen 36 tot 48. Daarnaast controleert de router de hogere wifi-kanalen op bevoorrechte gebruikers. Alleen als de Fritz!Box tijdens de controle, die tot 10 minuten kan duren, (DFS-wachttijd) geen bevoorrechte gebruikers detecteert, schakelt de router over op de hogere wifi-kanalen. Omdat de router de wifi-apparaten van tevoren informeert over het wisselen van kanaal, worden de wifi-verbindingen van deze apparaten doorgaans niet onderbroken.

Wanneer het wifi-netwerk toch moet worden gebruikt tijdens de DFS-wachttijd, schakelt de router de aangesloten apparaten door naar het 2,4-GHz-frequentieband of een ander access point. Zodra de 5GHz-band weer beschikbaar is, stuurt de Fritz!Box de draadloze apparaten naar het 5GHz-netwerk.

Bron: AVM


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
AVM Fritz!Box 7530

AVM Fritz!Box 7530

  • 802.11ac (Wi-Fi 5)
  • Dual-band
  • Mesh-ondersteuning
  • Geïntegreerd ADSL-modem

€ 164,06

2 winkels
Excellent AVM Fritz!Box 7590

AVM Fritz!Box 7590

  • 802.11ac (Wi-Fi 5)
  • Dual-band
  • AC2600
  • Mesh-ondersteuning
  • Geïntegreerd ADSL-modem

€ 194,90

5 winkels
AVM Fritz!Box 7590 AX

AVM Fritz!Box 7590 AX

  • 802.11ax (Wi-Fi 6)

€ 249,00

4 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0