Netflix bevestigt aankomende livestreamfunctie met een twist

10 reacties

Naast streamen kunnen gebruikers binnenkort ook livestreamen via Netflix, zo bevestigt het bedrijf tegenover Deadline. Met de functie kunnen allerlei shows live uitgezonden worden en kunnen gebruikers vervolgens participeren, bijvoorbeeld door stemmen uit te brengen tijdens een talentenjacht. Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe functie precies uitkomt; er werkt momenteel slechts een klein team aan de functie.

Netflix is niet de eerste streamingdienst die met het livestreamconcept bezig is. Disney+ zond bijvoorbeeld live Dancing With the Start uit in de Verenigde Staten. Het tv-programma werd dus strikt genomen weer lineair uitgezonden via de streamingdienst, wat ironisch is aangezien de streaminggekte juist een vervanger van lineaire televisie moet zijn. In het geval van Netflix zou het interactieve element dan ook een verrijkende factor zijn. 

Waar interactie niet zo relevant is, maar livestreamen juist wel essentieel is, is in de categorie sport. Volgens Deadline is Netflix vooralsnog niet opzoek naar manieren om sportwedstrijden live uit te zenden via de streamingdienst, wat wellicht een gemiste kans is.


Netflix experimenteert wel vaker met nieuwe functies, waaronder recentelijk ook het streamen van games

Bron: Netflix (via Deadline)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0