‘AMD Instinct MI300 wordt exascale APU met Zen 4-cores en CDNA 3-GPU’

2 reacties

Eind vorige maand heeft Moore’s Law Is Dead onthuld dat de MI300-acceleratoren van AMD verschillende combinaties van chiplets zullen bieden. Dankzij de modulaire opbouw met 3D-stacking zou de fabrikant in staat zijn om allerlei oplossingen te bieden die geoptimaliseerd zijn voor specifieke taken. Inmiddels heeft AdoredTV meer informatie gedeeld over een van deze ontwerpen: er zou namelijk een variant komen die dienst doet als een grote apu.

Zo verwijst AMD op een vermeende interne slide naar de MI300 als een Instinct-apu van de eerste generatie, waarbij Zen 4-kernen worden gecombineerd met een CDNA 3-gebaseerde gpu en hbm-geheugen dat door beide componenten wordt aangesproken. De slide onthult ook een afbeelding van deze oplossing, die enigszins doet denken aan de foto’s die MLID eerder heeft gedeeld.


Videocardz heeft een vergelijking tussen de afbeeldingen van MLID en AdoredTV opgesteld.

Wat het ontwikkelingsproces betreft wordt er aangegeven dat de tape-outs van alle ontwerpen “rond het eind van de maand” zullen afgerond zijn, wat volgens AdoredTV verwijst naar februari of maart 2022. De eerste chips worden naar verwachting in de loop van het derde kwartaal uitgetest, de releasedatum is nog niet bekend.

Bronnen: AdoredTV (YouTube), Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0