Einde van een HiFi-legende: Japanse audiospecialist Onkyo is geschiedenis

47 reacties

Elektronicafabrikant Onkyo (een van de bekendste hifi-merken van allemaal) gooit er het bijltje bij neer en houdt op te bestaan. De audiopecialist uit Osaka is met met een totaal passief vermogen van ongeveer 3,1 miljard yen, of iets minder dan tien miljoen euro, failliet.

Nadat het bedrijf afgelopen augustus al van de beurs is gehaald, is eind vorige week het faillissement aangevraagd. Volgens Nikkei Asia is de uit 1946 stammende fabrikant het slachtoffer geworden van veranderende luistergewoonten. Immers, in tijden van streaming luisteren meer en meer mensen naar muziek op mobiele apparaten en vergelijkbare hardware. Mede daaruit voortvloeiend is de markt voor klassieke audioapparatuur sowieso al onderhevig aan een snelle krimp, terwijl Onkyo's pogingen een plekje op de mobiele markt te veroveren, mislukten.

Reeds in september vorig jaar heeft Onkyo zijn kernactiviteiten op het gebied van audiovisuele apparatuur voor thuisgebruik verkocht aan Sharp en Voxx International en de activiteiten op het gebied van oortelefoons en hoofdtelefoons aan een investeringsfonds. Onkyo heeft Nikkei gemeld dat het heeft geprobeerd "het bedrijf op kleinere schaal in stand te houden, maar niet kon voorkomen dat de cashflowproblemen verergerden".

Opvallend genoeg is het echter niet waarschijnlijk dat Onkyo volledig zal verdwijnen, temeer Sharp en Voxx een joint venture plannen die de merknaam zal blijven gebruiken.

Bron: Winfuture

« Vorig bericht Volgend bericht »
0