Parallels Desktop voor Chrome OS nu ook compatibel met Intel Core i3- en AMD Ryzen 3-CPU’s

11 reacties

Parallels heeft aangekondigd dat het gelijknamige Parallels Desktop nu ondersteuning biedt voor betaalbare Chromebooks met Intel Core i3- en AMD Ryzen 3-processors. Hierdoor kunnen meer bedrijven en onderwijsinstellingen Windows-applicaties met volledige functionaliteit uitvoeren op Chrome OS-gebaseerde laptops – zowel online als offline.

Het is al sinds eind 2020 mogelijk om de virtualisatiesoftware op Chromebooks te draaien, al moesten systemen tot dusver over minstens een Core i5- of i7-chip beschikken. Vanaf nu volstaan Core i3-cpu’s vanaf de elfde generatie, alsook Ryzen 3-modellen vanaf de 5000-serie.

Verder wordt de software nu ook gebundeld met bepaalde Chrome OS Enterprise-toestellen van HP. De volgende modellen komen in aanmerking voor een gratis licentie van één jaar voor één gebruiker:

  • HP Elite Dragonfly Chromebook Enterprise
  • HP Elite c640 G3 Chromebook Enterprise
  • HP Elite c645 G2 Chromebook Enterprise
  • HP Pro c640 G2 Chromebook Enterprise
  • HP Chromebox G3 Enterprise

Parallels Desktop voor Chrome OS is enkel beschikbaar voor professionele en educatieve klanten, een variant voor consumenten is er momenteel niet. Een abonnement kost 60 euro per jaar per gebruiker, daarnaast is er een gratis full-feature proefversie van een maand voor vijf gebruikerslicenties terug te vinden op de website van het bedrijf.  

Bron: Parallels

« Vorig bericht Volgend bericht »
0