‘AMD plant X670E ‘Extreme’-chipset met PCIe 5.0 voor GPU én SSD’

12 reacties

Naar alle verwachting zal AMD tijdens de Computex-beurs van volgende week meer informatie delen over zijn Ryzen 7000-processoren en het bijbehorende AM5-platform. Naast de voor de hand liggende X670- en B650-chipsets, zou de fabrikant ook een andere variant op de planning hebben staan.

Zo hebben zowel Videocardz als Wccftech te horen gekregen dat AMD aan een duurdere X670E-chipset werkt, waarbij de E voor Extreme zou staan. Veel verschillen tussen de twee zijn er niet, al moeten alle X670E-gebaseerde moederborden naar verluidt pcie 5.0 bieden voor zowel de videokaart (pcie x16-slot) als de m.2-opslag voor nvme-ssd's. Deze verplichting zou niet van toepassing zijn bij reguliere X670-modellen.


Volgens Hassan Mujtaba (Wccftech) komen zowel X670 als X670E aan bod tijdens Computex.

Volgens geruchten zou de high-end X670-chipset bestaan uit chiplets, wat waarschijnlijk ook bij zijn grotere broertje het geval gaat zijn. Daarnaast wordt er in de wandelgangen beweerd dat de aankomende Zen 4-chips enkel ondersteuning zullen bieden voor ddr5-geheugen. Indien correct, ziet het ernaar uit dat een upgrade naar AMD’s volgende cpu-platform niet bepaald goedkoop zal zijn.

Bronnen: Videocardz, Hassan Mujtaba (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0