Intel bespreekt Foveros-packaging van Meteor/Arrow Lake tijdens Hot Chips

2 reacties

Op 21 augustus 2022 gaat Hot Chips 34 van start. Inmiddels is het programma van deze jaarlijkse beurs bekendgemaakt, waaruit blijkt dat zowel AMD, Intel als Nvidia aan bod zullen komen. Terwijl er vooral reeds aangekondigde producten op de planning staan, ziet het ernaar uit dat Intel meer details zal onthullen over zijn aankomende generaties Core-processoren.

Zo geeft de website van het evenement aan dat team blauw op 23 augustus meer informatie zal delen over Meteor Lake en Arrow Lake. Beide generaties maken gebruik van de Foveros-stapeltechniek, die tijdens deze sessie zal worden besproken. Meteor Lake wordt verwacht in de eerste helft van 2023, terwijl Arrow Lake in 2024 op de markt zal komen.


Intel wil verschillende productieprocedés combineren in zijn aankomende generaties processoren.

Meteor Lake wordt Intels veertiende generatie Core-processoren, die voor het eerst zal opgebouwd zijn uit verschillende tiles (chiplets). Begin deze maand heeft de fabrikant bekendgemaakt dat men alvast een prototype werkend heeft gekregen in zowel Windows, Linux als Chrome OS. Daarnaast zijn er verschillende chips tentoongesteld tijdens het VisiON-evenement van enkele weken geleden, waarop er verschillende tiles te zien zijn.

Bronnen: Hot Chips, via Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0