WSJ: Broadcom gaat cloudgigant VMware overnemen voor 60 miljard dollar – Update

6 reacties

Oorspronkelijk bericht 24-05-2022, 09:46 –

De overname van cloud- en virtualisatiegigant VMware door chipgigant Broadcom staat op het punt om aangekondigd te worden, zo vertellen betrokkenen tegenover Wall Street Journal. De deal zou een slordige 60 miljard dollar kosten, omgerekend zo'n 56 miljard euro. Op donderdag moet de deal aangekondigd worden.

Broadcom staat vooral bekend als hardwaregeoriënteerd bedrijf met een brede selectie aan producten aangedreven door chips en halfgeleiders. VMware is het tegenovergestelde; een bedrijf dat gespecialiseerd is in cloudcomputing en virtualisatie.

Overigens is VMware in meerdere opzichten een concurrent van Intel, aangezien de huidige Intel-ceo Pat Gelsinger voorheen bijna 10 jaar als ceo van VMware diende. Niet geheel toevallig zet Intel onder het leiderschap van Gelsinger stevig in op cloudproducten en -toepassingen.

Er gaan de laatste dagen steevast berichten rond over een overname van VMware door Broadcom. Onder meer Reuters en Bloomberg meldden hetzelfde, al is dit de eerste keer dat er een concreet bedrag genoemd wordt. Als het bedrag van 56 miljard euro klopt, dan is dit een van de grootste techovernames ooit, al blijft de overname van Activision-Blizzard door Microsoft alleenheerser op dat gebied.

Update 26-05-2022, 15:39 –

Inmiddels hebben beide bedrijven de overname officieel bekendgemaakt. Broadcom zal alle uitstaande VMware-aandelen overnemen in een cash-and-stock-transactie, met een geschatte waarde van ongeveer 61 miljard dollar. Daarnaast wordt ook een nettoschuld van 8 miljard dollar overgenomen.

De deal moet nog worden goedgekeurd door verschillende organen, waaronder de benodigde wettelijke instanties en de aandeelhouders van VMware. Naar verwachting wordt de aankoop in het boekjaar 2023 van Broadcom afgerond - vóór eind oktober 2023.

Bronnen: Wall Street Journal (paywall), via The Register, Broadcom

« Vorig bericht Volgend bericht »
0