Imou kondigt volledig draadloze DB60 video deurbel aan

1 reactie

Imou meldt de introductie van zijn naar eigen zeggen langverwachte video deurbel. De nieuwe telg gaat als DB60 door het leven en werkt dankzij de ingebouwde oplaadbare accu en wifi (2.4 GHz) chip volledig draadloos. Naast de deurbel omvat de DB60 kit de DS21 gong, meerdere (haakse) beugels en 4GB ingebouwde eMMC opslag. Om optimaal gebruik te maken van de ingebouwde opslag en batterij neemt de bel alleen op als er beweging wordt gedetecteerd, dit handmatig is geactiveerd in de Imou Life app of wanneer de deurbelknop wordt ingedrukt.

Imou claimt haarscherpe beelden dankzij de 5mp lens met qhd+ resolutie (2560 x 1920), waarbij de H.265-beeldcompressietechniek ervoor moet zorgen dat opnames en streams van hoge kwaliteit zijn en relatief weinig ruimte in beslag nemen. De brede fish eye lens moet ervoor zorgen dat je iedereen die voor je deur staat van top tot teen kunt zien, terwijl interactie mogelijk is middels de tweewegsgespreksfunctie. Daarnaast heeft de DB60 een snel-antwoord-functie, waardoor het mogelijk is om bezoekers te beantwoorden met vooraf opgenomen en ingestelde berichten.

Met de bewegingssensor moet de DB60 je kunnen waarschuwen wanneer je het vereist. Menselijke detectie kan worden geactiveerd, terwijl je ook detectiegebieden in kunt stellen, zodat je alleen een melding krijgt als er beweging wordt waargenomen binnen een bepaald gebied van het scherm.

De deurbel heeft zoals gezegd 4GB eMMC ingebouwde opslagruimte, wat volgens Imou ruimschoots moet volstaan voor enkele weken opnames. Daarnaast kun je ook kiezen voor een abonnement op cloudopslag, wat je op basis van het gekozen abonnement kan voorzien van beveiligingsrapporten, verrijkte notificaties, AI-detectie en meer.

Volledig opgeladen moet de 6.200 mAh accu tot 180 dagen meegaan onder normale omstandigheden, op basis van 5 minuten activeringstijd per dag. De prestaties van de accu zijn uiteraard afhankelijk van het aantal keren dat de camera wordt geactiveerd. Zo zal een buitengewoon hoge frequentie ten koste kunnen gaan van de levensduur van de accu. De DB60 kan ook rechtstreeks worden aangesloten op een DC12 adapter of een optionele transformator voor constant opladen.

De DS21 gong is inbegrepen in het pakket om ervoor te zorgen dat je de bel ook kunt horen wanneer je je smartphone niet bij de hand hebt. De gong fungeert tevens als wifi-extender voor de DB60 om de connectiviteit te optimaliseren. In de Life app kun je kiezen voor verschillende tonen.

De Imou DB60 kit is begin juni verkrijgbaar voor € 159,-.

Bron: Imou

« Vorig bericht Volgend bericht »
0