Project Volterra: ARM64-devkit met Windows 11 en Qualcomm-SoC

6 reacties

Microsoft heeft tijdens zijn jaarlijkse Build-ontwikkelaarsconferentie meer informatie gedeeld op het gebied van Arm-ondersteuning. Verschillende tools, waaronder Visual Studio, krijgen native ondersteuning voor deze instructiesetarchitectuur. Daarnaast heeft de ontwikkelaar samengewerkt met Qualcomm aan een mini-pc met Windows 11, die dienst moet doen als een Arm64-devkit.

Project Volterra maakt namelijk gebruik van een Snapdragon-soc en een neural processing unit (npu), die voor het ontwikkelen van ai-toepassingen kan worden gebruikt. Dit compacte apparaat heeft een stapelbaar ontwerp, wat configuraties met meerdere systemen moet mogelijk maken.

Wat voor hardware er exact aan boord zit, is niet duidelijk. In een YouTube-video wordt wel onthuld dat er drie usb type-a-poorten en twee type-c-aansluitingen aan boord zijn, alsook een mini displayport-connector en een ethernetpoort. De behuizing is vervaardig uit gerecycled oceaanplastic.


Project Volterra is niet gericht op consumenten.

Om het potentieel van deze hardware volledig te kunnen benutten, wil Microsoft een uitgebreide toolchain voor native Arm-apps voorzien. In de komende weken zullen de eerste previews beschikbaar zijn, waaronder Visual Studio 2022. De volledige lijst vindt je hieronder terug:

  • Visual Studio 2022 & VSCode
  • Visual C++
  • Moderne .NET 6 en Java
  • Klassiek .NET-framework
  • Windows Terminal
  • WSL en WSA voor het draaien van Linux- en Android-apps

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0