'Samsung werkt aan Apple Bionic A-equivalent Exynos-SoC voor Galaxy S25'

0 reacties

Samsung werkt naar verluidt voor de Galaxy S25-serie aan een eigen Exynos-soc die vergelijkbaar moet zijn met Apples Bionic A-serie processoren, zo weet Naver te melden. Volgens anonieme bronnen heeft de Zuid-Koreaanse techgigant een team van zo'n duizend werknemers samengesteld. Het 'Dream Platform One Team' zou zeer binnenkort met een aankondiging komen voor de chip, die in 2025 voor het eerst in Samsung-toestellen te vinden zou zijn.

Uiteraard maakt Samsung al jaren eigen Exynos-chips voor bepaalde markten. Die chips berusten daarentegen voornamelijk op technologieën van andere techgiganten; naast een langlopende deal met Arm voor cpu-cores kondigde Samsung recentelijk ook een samenwerking met AMD betreffende rdna-gpu-architectuur. Ondanks de samenwerkingen is er regelmatig kritiek op Samsungs Exynos-chips; de chips zouden zich volgens critici niet kunnen meten met de Snadragon-equivalenten.

Voor de Galaxy S23 en S24 is Samsung dus nog van plan om Snapdragon-soc's te blijven gebruiken, omdat de Exynos Bionic A-equivalenten nog in ontwikkeling zijn. Of bij de vermeende aankondiging deze zomer al details over het platform worden vrijgegeven, is niet bekend. Ook is niet duidelijk of het team, dat meerdere interne afdelingen beslaat, ook samenwerkt met AMD.


Voorlopig werken Samsung en AMD nog samen om Exynos-soc's te maken

Bronnen: Naver, via Slashgear

« Vorig bericht Volgend bericht »
0