Sony wil recordhoeveelheid PlayStations produceren

9 reacties

Naast de verwachting om meer te gaan inzetten op pc- en mobile-games, heeft Sony vandaag ook meer informatie verschaft wat betreft de voorraadtekorten. Zo worden er momenteel minder PS5-consoles verkocht in vergelijk met de PS4 toen die anderhalf jaar oud was. Sony Interactive Entertainment-ceo Jim Ryan geeft aan dat dit valt te wijten aan het aanbod, niet de vraag. 

Zo tonen cijfers van het bedrijf aan dat drie grote Amerikaanse retailers rond eind maart 2022 (einde van het boekjaar) ongeveer 80.000 PS5-consoles per 82 minuten hebben verkocht, ten opzichte van negen dagen in het geval van de PS4 bij dezelfde leeftijd. Er is dus veel interesse in de nieuwe generatie, al kan Sony niet voldoende apparaten produceren. 

Om te kunnen voldoen aan deze hoge vraag, is de fabrikant van plan om de productie verder op te drijven. Tijdens een presentatie aan investeerders heeft Jim Ryan namelijk gemeld dat er een forse toename is gepland, waardoor een capaciteit moet mogelijk zijn “die men nog nooit eerder heeft bereikt”. Naar verwachting zal de PS5 in 2023 zijn voorganger inhalen qua verkoopcijfers. Als alles verloopt zoals gepland, zullen er in 2024 meer consoles verkocht worden dan de PS4 - toen die drie/vier jaar oud was.

Hoewel Sony verschillende logistieke maatregelen neemt om de toeleveringsketen zo stabiel mogelijk te houden, zijn er toch enkele factoren die roet in het eten kunnen gooien. Op de korte termijn kunnen zowel Chinese lockdowns als de oorlog in Oekraïne hinder op het vlak van componenten en transport met zich meebrengen.

Bronnen: Sony, Reuters


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Sony PlayStation 5

Sony PlayStation 5

  • PlayStation 5
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0