Deze verbeteringen krijgt de Microsoft Store

6 reacties

Tijdens MS Build 2022 heeft Microsoft plannen gepresenteerd om zijn Microsoft Store te verbeteren. Ontwikkelaars moeten gesteund worden door onder meer apps beter vindbaar te maken in Windows, de juiste doelgroepen kunnen worden bereikt door middel van advertenties voor de apps en nu hebben ook Win32-programmeurs en webapp-ontwikkelaars toegang tot de Microsoft Store.

Apps herstellen

MS Build 2022 is een jaarlijks terugkerende ontwikkelaarsbeurs. Een van de nieuwe functies die voor gebruikers beschikbaar komt naar de Windows 11-proefversies van het Insider Channel is de mogelijkheid om apps te herstellen.

Microsoft ziet het als noodzaak om het voor gebruikers gemakkelijker te maken over te stappen naar een nieuwe computer, mede vanwege de groeiende pc-markt. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers automatisch de apps herstellen die ze eerder op de oude pc hadden geïnstalleerd vanuit de Microsoft Store.

Volgens het bedrijf groeit de Store snel en zijn de volgende populaire apps beschikbaar in de winkel:

ACDSee Gemstone Adobe Express Audacity Canva Course Hero Discord
Drawboard PDF Epic Games Firefox Luminar Neo Luminar AI Mailchimp
Meitu XiuXiu Microsoft Teams OpenOffice Paramount+ PuTTY WinZip
Zoom          

Android-ontwikkelaars zouden verbeterde toegangsopties moeten krijgen. Door de samenwerking met Amazon vindt de Amazon App Store zijn weg naar Windows 11. De preview hiervoor is momenteel alleen beschikbaar in de VS, maar wordt uitgebreid naar andere landen zoals Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan en de Verenigd Koninkrijk later dit jaar.

App-zichtbaarheid in Windows-zoekfunctie

Microsoft breidt de Windows-zoekfunctie in het startmenu uit. Het bedrijf hoopt ontwikkelaars van apps meer mogelijkheden te geven om reclame te maken voor hun apps. Na het openen van het startmenu en het invoeren van woorden zorgt Windows ervoor dat lokaal en op internet naar overeenkomende apps wordt gezocht. De betreffende apps kunnen direct vanuit de zoekresultaten worden geïnstalleerd. Er moet ook een pop-upwinkel en badges zijn die ontwikkelaars in websites kunnen integreren.

Microsoft Store Ads

Store Ads moet app-ontwikkelaars in staat stellen hun product gericht te presenteren aan een gerichte klantenkring. Als voorbeeld neemt het bedrijf een programmeur van een muziek-app die een gerichte campagne wil maken die de app laat zien aan een publiek dat van muziek houdt of muziek maakt. Binnenkort start een pilotprogramma. Geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen zich op een wachtlijst inschrijven.

Mogelijkheden voor Win32-ontwikkelaars

Vorig jaar kondigde Microsoft een wachtlijst aan voor Win32-ontwikkelaars die hun apps programmeren in .NET, C++, Electron, Flutter, Qt, Rust en andere talen of frameworks. Deze optie staat nu open voor alle ontwikkelaars. Microsoft ziet een verbetering in de automatische overdracht van nieuwe softwareversies naar de winkel met behulp van GitHub Action of Rest API's.

App-ontwikkelaars kunnen de app onzichtbaar maken voor bepaalde testruns. Binnenkort wordt een analysedashboard gepubliceerd die een overzicht geeft van gebruikerstoegang en app-gebruik, de gezondheidsstatus van de app en succesvolle installaties.

De Progressive Web App krijgt ook nieuwe tools voor ontwikkelaars. PWA Starter is bedoeld om de ontwikkeling vanaf het begin te vergemakkelijken en handige tips te geven.  PWA Studio is een extensie voor Visual Studio Code die het proces van het bouwen, verpakken en publiceren van PWA's naar de Microsoft Store ondersteunt zonder dat ontwikkelaars Visual Studio hoeven te verlaten.

Bron: Microsoft Blog

« Vorig bericht Volgend bericht »
0