Huawei: wij kunnen datacenter met 1000 racks bouwen in de helft van de tijd

3 reacties

Huawei claimt de tijd gehalveerd te hebben om een datacenter te kunnen bouwen met 1.000 racks. Normaal gesproken kost het ongeveer 18 maanden om zo'n datacenter te bouwen en draaiende te hebben. Huawei zegt het in zes tot negen maanden te kunnen.

De fabrikant zegt gebruik te maken van een modulaire opbouw. In een video, te zien op Chinese sociale media, zijn gestapelde modules te zien. De modules lijken veel op zeecontainers. Huawei noemt het geheel een 'Next-Generation Data Facility'. In de video zien we een meisje met haar vader een soortgelijk gebouw maken van Lego. Later zien we het gebouw zoals het in aanbouw is op locatie ergens in China. De twee scènes vloeien in elkaar over, zodat de gelijkenis verduidelijkt wordt.

Uiteraard gaat het om bouwsnelheid en lagere kosten die het met zich meebrengt. Het bedrijf zou ook een stroomvoorziening hebben gemaakt die eenvoudiger van opzet is dan concurrenten, en geleverd kan worden binnen twee weken. "Vereenvoudigde koeling maximaliseert de efficiëntie van de warmtewisseling door meerdere warmtewisselingen te veranderen in één warmtewisseling en de koelverbinding te verkorten", zegt Huawei. De faciliteit bevat ook Huawei's eigen automatiserings- en AI-optimalisatietools, die naar verluidt in staat zijn om de koeling te finetunen om het efficiënter te maken. Aangezien stroom een flinke kostenpost is voor datacenters, zou dit een aangename bijkomstigheid zijn. Het Chinese megabedrijf heeft niet gezegd of de datacenters de aanwezigheid van Huawei-producten nodig hebben om de beloofde voordelen te realiseren.

China wil vijf miljoen datacenter-racks verplaatsen

China heeft een plan getoond om vijf miljoen datacenter-racks te verplaatsen van het relatief drukke oosten van het land naar het dunbevolkte westen. Het land heeft daarvoor tien locaties aangewezen. Naast het bieden van snelle builds, geeft Huawei aan dat het veerkrachtig en milieuvriendelijk is. Het concept zou ook in andere landen kunnen worden toegepast. Of dat gebeurt met de problemen van de afgelopen jaren dankzij de beperkingen in het buitenland, valt nog te bezien.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0