Streacoms DA6-behuizing bestaat grotendeels uit één RVS-buis

10 reacties

Behuizingfabrikant Streacom heeft twee nieuwe small form factor-behuizingen aangekondigd: de DA6 en DA6 XL. Het gaat om een 'open frame'-behuizingen, zonder zijpanelen dus.

De kasten bestaan grotendeels uit één enkele doorlopende buis van 19 mm dik roestvrij staal. Aan twee kleinere buizen in het midden van de behuizing kan een mini-itx-moederbord gemonteerd worden. Met universele brackets kan er van alles aan de buitenste buis vastgeschroefd worden: van 140 mm ventilators tot radiators voor waterkoeling, en van 2.5"/3.5" drives tot de voeding.

Het is mogelijk een ATX-voeding te installeren zonder dat daar ruimte voor een videokaart mee verloren gaat. Videokaarten kunnen met de pci-mount verticaal geïnstalleerd worden. Voor grotere gpu's kun je beter voor de DA6 XL gaan, die is iets hoger (kaarten tot 358 mm in lengte).

Aan de boven- en onderkant van de behuizing zijn uitsparingen voor i/o-modules. Standaard wordt alleen een module met aanknop en usb-c-aansluiting bijgeleverd, maar Streacom hoopt meer soorten modules uit te brengen.

De DA6 en DA6 XL zullen naar verwachting eind juli leverbaar zijn in de kleuren chroom en zwart. De DA6 gaat 139 euro kosten, en de DA6 XL 149 euro.

Bron: Streacom

« Vorig bericht Volgend bericht »
0