Toyota begint aan thuisbatterijen met accu die huis via elektrische auto van stroom voorziet

17 reacties

Toyota brengt vanaf augustus in thuisland Japan zijn eerste thuisbatterij uit met het oog op elektrische voertuigen en een modern, stroomhongerig huis. De O-Uchi Kyuden is een 8,7 kWh-accu die het huis van stroom kan voorzien en eventueel zelfs de stroom van een elektrisch voertuig kan omzetten voor thuisgebruik. Er is nog geen prijs bekend, maar pre-orders zijn in Japan op aanvraag al mogelijk. Over een eventuele internationale release is nog geen informatie bekendgemaakt.

Met de O-Uchi Kyuden kunnen gebruikers hun huis met een maximale output van 5,5 kWh van stroom voorzien. Toyota wil mensen met het product aansporen om zonnepanelen te gebruiken en het door middel van de thuisbatterij ook 's nachts nog  mogelijk te maken om de daarmee opgewekte stroom te kunnen gebruiken. 

In noodgevallen (in het aardbevingsgevoelige Japan niet ondenkbaar) kan een elektrisch voertuig daarnaast als stroombron gebruikt worden om een huis van elektriciteit te voorzien. Er kan maximaal 1,1 kWh met een spanning van 100 volt uit een elektrische auto gehaald worden.

Bron: Toyota

« Vorig bericht Volgend bericht »
0