AMD Threadripper: voortaan enkel nog Pro-CPU’s, 5000WX-lijn dit jaar nog afzonderlijk verkrijgbaar

1 reactie

Terwijl AMD begin maart de Threadripper Pro 5000WX-serie heeft onthuld, zijn deze high-end cpu’s tot dusver enkel te verkrijgen in workstations van Lenovo. Inmiddels heeft team rood bevestigd dat er vanaf juli ook systemen van andere fabrikanten beschikbaar zullen zijn (zoals Dell). Bovendien zullen deze Zen 3-gebaseerde chips later dit jaar ook afzonderlijk te koop worden aangeboden.

Zo noemt de fabrikant specifiek de Threadripper Pro 5995WX (64c/128t), 5975WX (32c/64t) en de 5965WX (24c/48t), het is niet duidelijk of de zestien- en twaalfkoppige modellen ook te koop zullen zijn. Om een meer uniform platform aan te kunnen bieden, gaat AMD vanaf de 5000-reeks alleen nog Threadripper Pro-sku’s uitbrengen. Ten opzichte van de voorgaande generaties zullen consumenten dus enkel nog de Pro-modellen kunnen aanschaffen. 


Alle Threadripper Pro 5000WX-chips op een rijtje.

Dit wil zeggen dat alle Threadripper-cpu’s voortaan 128 pcie gen 4-lanes bieden, alsook ondersteuning voor acht geheugenkanalen en de beveiligings- en beheersfuncties die de Pro-lijn met zich meebrengt. Verder gaan bepaalde WRX80-moederborden ook ingezet kunnen worden om de processor en het geheugen te overklokken, al treedt men niet in detail.

Bron: AMD

« Vorig bericht Volgend bericht »
0