Lenovo ThinkStation P360 Ultra: dubbelzijdig moederbord in vormfactor van nauwelijks vier liter

1 reactie

Lenovo brengt met zijn nieuwe ThinkStation P360 Ultra een systeempje op de markt dat half zo groot moet zijn als een traditioneel desktop workstation met kleine vormfactor. Zo is het totale volume van het chassis minder dan vier liter, maar wordt evengoed nog steeds voorzien in 12e generatie Intel Core-processors en ondersteuning voor Nvidia RTX A5000 mobiele professionele graphics.

Vanuit een samenwerking met Nvidia is een oplossing ontwikkeld om zowel de gpu te kunnen huisvesten als de koeling te leveren die nodig is om de RTX A5000 videokaart te ondersteunen. Daarnaast heeft Lenovo in samenwerking met Intel, met een dubbelzijdig moederbord en een verhoogde luchtstroom, 12e generatie Intel Core-processoren ingebouwd, met maximaal 16 cores bij maximaal 125 watt.

Het nieuwe systeem biedt tot 128 GB ddr5-geheugen, twee PCIe Gen 4-sleuven voor uitbreidingsmogelijkheden, tot 8 TB aan M.2-opslag en ondersteuning voor maximaal acht beeldschermen. Daarnaast biedt de ThinkStation P360 Ultra dubbele onboard ethernet- en Thunderbolt 4-poorten voor flexibiliteit en I/O-uitbreiding.

Het workstation is beschikbaar vanaf augustus/september voor € 1.249,-.

Bron: Lenovo

« Vorig bericht Volgend bericht »
0