Samsung positioneert nieuwe ViewFinity S8 als monitor voor creatieve professionals

0 reacties

Samsung heeft de wereldwijde lancering van zijn nieuwste ViewFinity S8-monitor aangekondigd. Het bedrijf omschrijft deze als een “monitor met hoge resolutie, die speciaal is bedoeld voor creatieve professionals, waaronder content creators, grafisch ontwerpers en meer.

De monitor, die beschikbaar is in 32- en 27-inch uitvoering, is uitgerust met een ips-paneel met 4k resolutie (3840 x 2160) dat is voorzien van een anti-glare matte coating. Samsung claimt een 5ms grijs-tot-grijs responstijd, terwijl verder tot 98% van het DCI-P3 kleurengamma moet worden gedekt. Daarnaast worden tot 1,07 miljard kleuren ondersteund en wordt voorzien in hdr10+ compatibiliteit. De 27-inch variant is DisplayHDR 400-gecertificeerd, terwijl de 32-inch versie het moet doen met de DisplayHDR 600-certificering .

Beide modellen voorzien verder in een hdmi 2.0-poort, DisplayPort, een ethernet-poort, een usb type-c-poort en een usb 3.0-hub met drie downstream-poorten. De usb type-c-poort ondersteunt tevens 90W usb power delivery om aangesloten laptops, tablets of smartphones op te kunnen laden.

De monitor moet eind juni beschikbaar zijn, hoewel dit kan variëren per regio. Adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Bronnen: Phandroid, Sammobile

« Vorig bericht Volgend bericht »
0