Samsung verkoopt minder dan verwacht, heeft nog 50 miljoen smartphones op voorraad

29 reacties

Samsung's smarthonemagazijnen lopen vol omdat de verkopen tegenvallen ten opzichte van de prognose. Dat meldt de Zuid-Koreaanse publicatie The Elec, dat vermoedt dat de gedaalde vraag een gevolg is van covid-19, de Russische inval in Oekraïne en stijgende prijzen. Naar schatting liggen er nog 50 miljoen stuks te wachten op een koper.

Dit is ongeveer 18 procent van de verwachte verkoopcijfers voor heel dit jaar, die onlangs verlaagd zijn naar 270 miljoen. Een normaal niveau zou niet ver boven de 10 procent liggen of zelfs lager kunnen zijn. Een groot deel van de voorraad bestaat uit de A-serie, die ook het grootste marktaandeel heeft.

Samsung reageert door de productie in mei terug te brengen naar 10 miljoen stuks, een halvering vergeleken met de eerdere maanden van 2022. De bestellingen van componenten bij de leveranciers zijn met 30 tot 70 procent afgenomen. Het is nog niet bekend wat deze vermindering in verkopen en de stijgende prijzen zullen betekenen voor de financiële resultaten, maar positief zal het effect niet zijn.

Bron: WinFuture

« Vorig bericht Volgend bericht »
0