Radeon 7000-GPU's krijgen hoger stroomverbruik én betere efficiëntie

28 reacties

AMD's senior vicepresident Sam Naffziger heeft in een interview met Tom's Hardware verteld dat het stroomverbruik van grafische kaarten zal blijven toenemen. Dit is te wijten aan het vertragen van de release van kleinere en efficiëntere productieprocessen. De komende jaren zal het rode kamp op verschillende manieren de prestaties per watt verbeteren, maar niet genoeg om het stroomverbruik omlaag te brengen en toch competitief te blijven.

Voor rdna 3 wordt een verbetering van 50 procent in prestaties per watt geclaimd. Samen met een verhoogd stroombudget zou dit betekenen dat de volgende generatie bijna tweemaal het prestatieniveau van rdna 2 haalt, mede dankzij het gebruik van meerdere chiplets.

Het is nog niet duidelijk of ook AMD de nieuwe pcie 5.0-stroomconnector met 16 pinnen en een vermogen van maximaal 600 watt gaat gebruiken. Als de 400W overschreden wordt zullen twee 8 pins-pluggen namelijk niet meer volstaan, en een set van drie connectors is tot nu toe enkel op luxe uitvoeringen van board partners gebruikt.

Bron: VideoCardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0