'Samsung is eerder dan TSMC en kondigt volgende week 3nm aan'

11 reacties

Samsung lijkt rivaal TSMC te gaan verslaan als het gaat om de eerste massaproductie van 3nm-chips. Dat melden bronnen aan de Zuid-Koreaanse Yonhap News Agency, die zeggen dat de aankondiging volgende week wordt gedaan.

Daarmee wordt een kleine voorsprong opgebouwd op de Taiwanese concurrent, die in de tweede helft van dit jaar verwacht de N3-node operationeel te hebben. Wel gaat het gerucht dat er maar weinig klanten zijn voor Samsung, dat het laatste jaar te kampen had met klachten over slechte yields. AMD was wel geïnteresseerd, omdat TSMC niet voldoende capaciteit zou kunnen leveren.

In 2025 zijn beide fabrikanten van plan hun 2nm-processen operationeel te hebben. Beiden gebruiken daarbij de gate-all-around transistors, een technologie waarbij de geleider volledig omhuld is door de schakelaar, om zo min mogelijk lekstroom door te laten. Samsung's 3nm-node maakt hier ook al gebruik van, wat enkele vragen over de yields opgeworpen heeft. Hoe dit uitpakt zal in de komende maanden bekend worden.

Bron: Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0