SteelSeries Apex Pro Mini: compact toetsenbord met magnetische switches

2 reacties

SteelSeries heeft zijn assortiment gamingtoetsenborden aangevuld met de Apex Pro Mini. Zoals zijn naam doet vermoeden, maakt dit bord gebruik van een compacte 60%-layout. Net zoals de reguliere Apex Pro beschikt hij over magnetische OmniPoint-schakelaars, al gaat het in dit geval om versie 2.0. Naast de bekabelde variant komt er ook een Wireless-uitvoering met 2,4 GHz en Bluetooth 5.0.

In tegenstelling tot traditionele mechanische switches registreren OmniPoint-schakelaars toetsaanslagen door middel van magnetische hall-effect-sensoren, wat wil zeggen dat ze precies kunnen meten hoe ver een toets is ingedrukt. SteelSeries maakt hiervan gebruik om gebruikers zelf het actuatiepunt te laten kiezen voor elke toets, met een afstand tussen 0,2 en 3,8 millimeter – ten opzichte van 0,4 à 3,6 mm in het geval van OmniPoint 1.0. Daarnaast is het mogelijk om twee verschillende acties per toets in te stellen, op basis van hoe ver deze wordt ingedrukt.

Vanwege het bescheiden formaat heeft de fabrikant bepaalde toetsen voorzien van een extra functie, die aan de onderzijde zichtbaar is en via de SteelSeries-knop kan worden geactiveerd. Overige eigenschappen omvatten een verwijderbare gevlochten usb type-c-kabel, uitklapbare voetjes, rgb-verlichting per toets en een bijgeleverde keycap-puller die onderin het bord kan worden opgeborgen. Laatstgenoemde is wel enkel van toepassing op de bekabelde variant.


De Apex Pro Mini en Apex Pro Mini Wireless zijn per direct beschikbaar via de website van SteelSeries. De gewone editie heeft een adviesprijs van 200 euro, terwijl het draadloze model voor 260 euro van eigenaar wisselt.

Bronnen: SteelSeries (1), (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0