LG zet verder in op markt voor opladers van elektrische voertuigen

0 reacties

LG wil zijn activiteiten versneld uitbreiden op de markt voor het opladen van elektrische voertuigen. Samen met GS Energy en GS Neotek heeft de fabrikant AppleMango overgenomen, een Zuid-Koreaanse ontwikkelaar van opladers voor EV's. Volgens LG groeit de markt voor het opladen van elektrische voertuigen enorm hard.

LG Electronics verwierf een belang van 60%, terwijl GS Energy en GS Neotek respectievelijk 34% en 6% overnamen in AppleMango, dat na de deal een dochteronderneming van LG Electronics zal worden. De bedrijven hebben de financiële voorwaarden van de deal niet bekendgemaakt. Volgens een bericht in de lokale media wordt de overnamesom geschat op 7,8 miljoen dollar (10 miljard KRW).

Het nieuws komt bijna een jaar nadat LG Electronics zijn verliesgevende activiteiten in de smartphonemarkt heeft stopgezet om zich te concentreren op zijn groeigebieden zoals elektrische voertuigen, het internet der dingen (IoT) en B2B-oplossingen. Door over te stappen op EV-laadactiviteiten kan het bedrijf "meer synergie creëren tussen de ontwikkeling van EV-batterijen, energieopslagsystemen, oplossingen voor energiebeheer en opladers".

De techgigant is van plan om tegen het einde van dit jaar een productielijn voor EV-opladers op te zetten in LG Digital Park in Zuid-Korea, met als doel op maat gemaakte EV-oplaadoplossingen te bieden voor privéwoningen, winkelcentra, hotels en openbare instellingen. Hoewel LG niet heeft gezegd of het van plan is de opladers van AppleMango te blijven verkopen, brengt het overgenomen bedrijf een breed scala aan technologieën voor EV-oplaadoplossingen, van langzame opladers tot snelladers voor particulier en zakelijk gebruik.

LG Electronics betrad de EV-industrie in 2013 door het bedrijf LG Vehicle Component Solutions op te richten. Het nam in 2018 ook het in Oostenrijk gevestigde autoverlichtingsbedrijf ZKW over om zijn EV-activiteiten uit te breiden. Het ging in december 2020 een joint venture aan met Magna International om e-motoren, omvormers en boordladers te produceren.

Bron: LG

« Vorig bericht Volgend bericht »
0