TSMC behaalt mogelijk voor het eerst grotere kwartaalomzet dan Intel

0 reacties

Het tweede kwartaal van dit jaar komt tot zijn einde. Niet lang daarna maken veel bedrijven naar goede gewoonte hun financiële resultaten van de afgelopen maanden bekend. Als we de voorspellingen van Yahoo Finance mogen geloven, zal TSMC voor het eerst een hogere omzet behalen dan Intel.

Zo verwacht de analist dat de Taiwanese chipbakker in Q2 2022 een kwartaalomzet van 19,6 miljard Amerikaanse dollar zal realiseren, een stijging van 47,5% in vergelijk met het hetzelfde kwartaal in 2021. Team blauw zou dan weer 17,98 miljard dollar aan omzet genereren, ofwel 0,7% minder dan een jaar daarvoor.

Deze trend kan deels worden verklaard door het succes van TSMC, alsook de alsmaar stijgende productieprijzen. Bovendien is Intel zelf klant bij zijn concurrent, aangezien verschillende productlijnen zoals de Alchemist-gpu’s en de Ponte Vecchio-accelerator (deels) bij TSMC worden geproduceerd.


Ook de aankomende Meteor Lake-processoren zouden deels door TSMC worden gebakken.

Onder leiding van Pat Gelsinger wil Intel zich terug richten op zijn eigen chipproductie: er zijn verschillende megafabrieken gepland (waaronder die van Ohio en Duitsland), daarnaast wil men deze infrastructuur ook beschikbaar maken voor klanten om hun eigen ontwerpen te vervaardigen. Het zal echter nog enkele jaren duren vooraleer de eerste chips van de band zullen rollen in deze aankomende vestigingen.

Bronnen: The Register, Yahoo Financial (1), (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0