Sony Inzone: gamingmonitoren en -headsets voor console én PC

7 reacties

Sony heeft het Inzone-merk onthuld, een productlijn die naar eigen zeggen geschikt moet zijn voor zowel PlayStation- als pc-gamers. Het initiële assortiment bestaat uit de M3- en M9-monitoren, gevolgd door de draadloze H9- en H7-headsets en tot slot de bedrade H3-koptelefoon.

We gaan van start met de gamingdisplays, die qua uiterlijk sterk doen denken aan het wit met zwarte ontwerp van de PlayStation 5. Het vlaggenschip, de M9, combineert een 27-inch ips-paneel met een 4k-resolutie en een refreshrate van 144 Hz. Daarnaast beschikt hij over full array local dimming met 96 zones, 1ms-responstijden en hdr600-certificering. De goedkopere M3 moet het zonder fully array local dimming doen. Dit model gebruikt een 27-inch 1080p-paneel met een hdr-piekhelderheid van 400 nits, al wordt de refreshrate dan weer opgedreven tot 240 Hz.


Beide gebruiken dezelfde driepotige voet, die in de hoogte en hoek kan worden versteld. De achterzijde van de M9 is tevens voorzien van een rgb-strook, die 13 verschillende kleuren kan weergeven. Overige eigenschappen omvatten Auto Hdr Tone Mapping voor de PS5, Nvidia’s G-Sync, hdmi 2.1 met een variabele verversingssnelheid (VRR) en een usb-hub met kvm-switch. Laatstgenoemde maakt het mogelijk om twee pc’s met hetzelfde toetsenbord en muis te bedienen.

Inzone headphones met 360 Spatial Sound

Vervolgens belanden we bij de headsets, waarvan het ontwerp eveneens is afgestemd op dat van de PlayStation 5. Alle modellen beschikken over 360 Spatial Sound for Gaming - ofwel 2k-stereo audiosignalen in 7.1 surround. Met de 360 Spatial Sound Personaliser-app kunnen gebruikers een foto van hun oren nemen om het geluid verder te personaliseren. Een andere overeenkomstige eigenschap is de flexibele inklapbare microfoon met mute-functie.


De Inzone H9.

De Inzone H9 moet zich van zijn kleinere broers onderscheiden door het bieden van noise cancelling en een ambient sound-modus, waarbij belangrijke omgevingsgeluiden steeds hoorbaar zijn. Deze features hebben wel een impact op de accuduur: de H9 moet tot 32 uur meegaan, in vergelijk met 40 uur in het geval van de H7. Beide kunnen een uur worden gebruikt na tien minuten opladen. De lager gesegmenteerde H3 heeft geen draadloze modus en werkt enkel via kabel.


De Inzone H7 (boven), gevolgd door de H3.

Adviesprijzen en beschikbaarheid

Inzone-gamingmonitors:

  • Inzone M9: 1.099 euro, verkrijgbaar vanaf de zomer van 2022
  • Inzone M3: 700 euro, wordt verwacht in de winter van 2022

Inzone-gamingheadsets:

  • Inzone H9: 300 euro
  • Inzone H7: 230 euro
  • Inzone H3: 100 euro

De Inzone-koptelefoons zijn vanaf juli beschikbaar in de Benelux. 

Bronnen: Sony (1), (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0