Bowers & Wilkins lanceert op nieuw akoestisch platform gebaseerde Px7 S2 hoofdtelefoon

4 reacties

Bowers & Wilkins durft hoog van de toren te blazen en belooft met zijn nieuwe Px7 S2 de beste draadloze hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking tot nu toe. De nieuwe telg vervangt de PX7 en is volgens de fabrikant ontwikkeld met dezelfde filosofie in het achterhoofd.

Het nieuwe akoestisch platform waarop de hoofdtelefoon is gebaseerd, moet volgens de maker zorgen voor een uitmuntende geluidskwaliteit met hoge resolutie, waarbij ook de in het midden gepositioneerde, speciaal ontwikkelde 40mm drivers hun steentje moeten bijdragen.

Naast voornoemde driverconfiguratie is de headphone voorzien van Qualcomms aptXTM Adaptive draadloze technologie, zodat draadloze muziekoverdracht van compatibele telefoons, tablets en computers vlekkeloos moet kunnen plaatsvinden, aldus Bowers. De door de maker zelf ontwikkelde DSP (Digital Signal Processing) moet op zijn beurt weer garant staan voor een geluidskwaliteit van 24 bits in hoge resolutie bij gebruik van geschikte streamingdiensten.

Usb-c- als ook 3,5mm-kabelaansluitingen worden ondersteund, waarbij van beide kabelsoort een exemplaar is terug te vinden in het meegeleverde draagtasje. De Px7 S2 is tevens uitgerust met zes verbeterde, hoogwaardige microfoons, waarvan er twee de output van iedere driver meten, twee reageren op externe omgevingsgeluiden en twee garant moeten staan voor goede verstaanbaarheid dankzij de verbeterde ruisonderdrukking.

De hoofdtelefoon kan worden bediend met de Bowers & Wilkins Music-app. Met deze app kun je de Px7 S2 ook koppelen aan een mobiel apparaat of het geluid afstemmen met behulp van aanpasbare EQ. Daarnaast schakel je er de transparante modus van de ruisonderdrukking mee in of uit, zodat meer of minder externe geluiden binnen kunnen komen. Tot slot kun je met de app ook het batterijniveau van de hoofdtelefoon monitoren. In een toekomstige upgrade wordt voor gebruikers de mogelijkheid toegevoegd om hun favoriete muziek rechtstreeks vanaf hun mobiele apparaat naar de Px7 S2 te streamen.

De oorschelpen zijn ook voorzien van knoppen, zodat je de hoofdtelefoon ook zonder de app kunt bedienen, terwijl je daarnaast de spraakassistent van je telefoon kunt activeren middels één druk op de knop. Met een accuduur van 30 uur moet de Px7 S2 de hele dag of mogelijk langer mee kunnen gaan via één oplaadsessie. Een snelle oplaadsessie van 15 minuten moet vervolgens weer voldoende zijn voor zeven extra uren luisterplezier.

De Bowers & Wilkins Px7 S2 is verkrijgbaar in grijs, blauw of zwart en heeft een adviesprijs van € 429,-.

Bron: Bowers & Wilkins

« Vorig bericht Volgend bericht »
0