Mojo Visions' CEO ziet smart contactlenzen met het blote oog

14 reacties

Mojo Visions heeft een eerste draagbaar prototype voor zijn smart contactlenzen ontwikkeld. De lenzen worden nu in één oog tegelijk getest, onder andere door CEO Drew Perkins.

Een aantal augmented reality-functies, zoals een werkend kompas, bewegende tekst en het weergeven van een monochrome afbeelding werken al. De volgende stap is ook al in zicht: een 3d-overlay, met lenzen in beiden ogen.

De Mojo Lens beschikt over een heel klein (0,5 mm) microled-scherm, een 5 GHz-zender, arm-processor, bewegingssensoren en een minuscuul batterijtje. De lens detecteert beweging van je oog, en op die manier kan je de zichtbare interface aansturen.

Mojo Visions' contactlens werkt nog niet helemaal op zichzelf. Een aparte computer, die draadloos met de lens communiceert, moet nu nog om de nek gedragen worden. Een speciale pet met ingebouwde antenne zorgt voor een goede verbinding tussen de twee.

Mojo Visions ziet de toekomst rooskleurig in: ze zijn van plan de lenzen later dit jaar nog door investeerders en journalisten te laten testen. Uiteindelijk hopen ze op FDA-goedkeuring, en willen ze de lenzen op de markt brengen. Of dat ook gaat lukken valt nog te bezien.


CEO Drew Perkins test de Mojo Lens voor het eerst

Bronnen: Mojo Blog, CNET

« Vorig bericht Volgend bericht »
0