Windows' 3D Pinball naar veel platformen geport, zo speel je hem weer

8 reacties

Github-gebruiker fexed heeft deze week een nieuwe versie van zijn Android-port van het bekende 3D Pinball for Windows - Space Cadet als apk uitgebracht. Een mooi moment voor een overzicht van alle ports van het spel tot nu toe.

En die ports zijn allemaal gebaseerd op k4zmu2a's decompilatie van het spel, die hij begin vorig jaar op Github zette. Er zijn nu versies voor de Nintendo Switch, Wii U, Wii, 3DS, de PS Vita, MorphOS, AmigaOS, WebOS, Emscripten en Android (waar fexed's apk weer op gebaseerd is).

Die ports moeten wel nog even zelf gecompileerd worden, en de game-bestanden zitten er helaas niet bij (wegens copyright). Gelukkig zijn er ook kant-en-klare uitvoeringen van 3D Pinball te vinden: voor Windows, online (let op: het irritante muziekje is bij deze niet uit te schakelen), en natuurlijk de genoemde Android apk.

3D Pinball for Windows - Space Cadet was oorspronkelijk onderdeel van het Microsoft Plus! 95-pakket. Het spel werd later bij Windows NT 4.0, 2000, ME en XP meegeleverd. 3D Pinball is zelf ook een port, van Cinematronics' Full Tilt! Pinball, in 1995 door Maxis uitgegeven. David Plummer, die trouwens ook Taakbeheer ontwierp, portte het spel naar Windows NT-versies. In 2018 is bij een Microsoft Garage-project nog geprobeerd het spel opnieuw uit te brengen, maar dit werd door de originele licentie helaas niet toegestaan.


3D Pinball for Windows - Space Cadet in Windows 7

Bronnen: Github (fexes), Github (k4zmu2a)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0