Mini-towerkoeler voor M.2-SSD’s belooft flinke prestaties

17 reacties

De Twitteraar SI-129 heeft een opvallende ssd-koeler gespot op het Chinese handelsplatform Taobao. Zoals zijn naam doet vermoeden is de Jiushark M.2-Three gericht op het fris houden van m.2-ssd’s, al doet zijn uiterlijk dan weer denken aan een compacte cpu-koeler. Volgens enkele benchmarks van de fabrikant biedt dit model aardige prestaties.

Zo heeft Tom’s Hardware een vertaling voorzien van een prestatieslide, waaruit blijkt dat de temperatuur van de Samsung 980 Pro 500 GB met 22 tot 52 graden afneemt. In de onderstaande grafiek verwijst het bovenste gedeelte naar de temperatuur van het nand-geheugen, terwijl de tweede groep staven de ssd-controller vertegenwoordigt. De stock configuratie wordt met oranje afgebeeld, gevolgd door donker- en lichtgroen voor de test met de koeler - zonder en met ventilator.


De benchmarks zijn gedraaid bij een omgevingstemperatuur van 25°C.

De m.2-behuizing (2280-formaat) en de koeltoren hebben een gezamenlijke hoogte van 82 millimeter. Het m.2-compartiment wordt via een enkele vernikkelde koperen heatpipe verbonden met het koelblok, dat uit 27 aluminium vinnen bestaat. In combinatie met de bijgeleverde 60mm-ventilator is de koeler 35,5 mm dik. De oplossing weegt in totaal 113 gram.

       

De Juishark M.2-Three komt in twee verschillende smaken: de zilvergekleurde versie kost omgerekend 8,6 euro, terwijl de zwarte variant voor 12,7 euro van eigenaar wisselt.

Bronnen: Taobao, Tom's Hardware, JI-129 (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0