HBO Max stopt productie series uit Nederland en Scandinavië

8 reacties

HBO-moederbedrijf Warner Bros. Discovery stopt met de productie van originele content in delen van Europa, waaronder in Nederland, Turkije en Scandinavië. Volgens Variety heeft dit met de herstructurering binnen Warner Bros. te maken na de overname van Discovery. Er is daarentegen nog meer slecht nieuws, want er zou in de betreffende markten ook content verdwijnen van HBO Max om 'ruimte voor licentiedeals ergens anders' te maken.

Onder meer The Informant, Lust en Kamikaze verdwijnen binnenkort van de streamingservice, zo bevestigt het bedrijf tegenover Variety. Nederland en Turkije hebben wat dat betreft minder last van de herstructurering, omdat de productie van content in die landen pas vorig jaar begon. We verliezen dus geen 'eigen' originals in Nederland, slechts enkele HBO-series uit Scandinavië. 

Warner Bros. is bezig met het fuseren van HBO Max en Discovery+, twee bestaande streamingservices in handen van het enorme mediabedrijf. Om die fusie te faciliteren wil het bedrijf kennelijk geld besparen door  de productie van lokale content te schrappen. Het bedrijf belooft desalniettemin locale content van derden te blijven aanschaffen; in dat opzicht verandert er voorlopig niks.


Afbeelding via HBO Max

Bron: Variety

« Vorig bericht Volgend bericht »
0