EU dwingt Amazon om opzeggen van Prime-abonnement te vereenvoudigen

13 reacties

Na overleg met de Europese Commissie en de nationale instanties voor consumentenbescherming heeft Amazon toegestemd om het opzeggingsproces van zijn Prime-abonnement te vergemakkelijken. De bestaande methode zou te ingewikkeld zijn en niet overeenstemmen met de wetgeving.


Het voorgaande annulatieproces bestaat uit aardig wat stappen.

Zo heeft onder meer de Noorse consumentenbond Forbrukerrådet vastgesteld dat klanten teveel misleidende stappen (dark patterns) voorgeschoteld krijgen indien ze hun abonnement willen stopzetten. Dankzij de klacht van de Forbrukerrådet en de Europese consumentenvereniging BEUC moet het voortaan mogelijk zijn om Prime met slechts een tweetal kliks op te zeggen.

De wijziging is sinds 1 juli van kracht voor inwoners van de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte (Noorwegen, Liechtenstein, IJsland). Volgens The Guardian wordt deze aanpassing rond eind volgende maand ook doorgevoerd naar gebruikers in het Verenigd Koninkrijk. Er heerst onduidelijk wat betreft de Amerikaanse tak, aangezien een vertegenwoordiger aan The Verge heeft gemeld dat er “momenteel geen veranderingen zijn om aan te kondigen”. 

Bronnen: Europese Commissie, The Guardian, The Verge, Forbrukerrådet

« Vorig bericht Volgend bericht »
0