'S werelds 'eerste Wi-Fi 7-router' is al uit, nog voordat de standaard klaar is

7 reacties

De Chinese fabrikant H3C heeft de Magic BE18000 uitgebracht, naar eigen zeggen 's werelds eerste Wi-Fi 7-router. Strikt genomen gaat het om een router gemaakt naar de 802.11be-specificaties van het IEEE, gezien Wi-Fi 7 nog niet gecertificeerd is door de Wi-Fi Alliance. De Magic BE18000 heeft dus nog geen officiële sticker van de wifi-organisatie gekregen, maar moet in grote lijnen wel al de beoogde specificaties behalen. Het is niet duidelijk wat de router kost en hij is vermoedelijk voorlopig nog niet in de Benelux verkrijgbaar.

De router opereert op de 6 GHz-band met een maximale bandbreedte van 320 MHz. Hierdoor zou een doorvoersnelheid van maximaal 18,443 gigabit per seconde mogelijk moeten zijn verdeeld over drie kanalen. Daarnaast maakt de Magic BE18000 gebruik van het paradepaardje van Wi-Fi 7, namelijk de Multi-Link Operation-functie. Hierbij wisselt de router dynamisch tussen alle banden en kanalen om een stabielere en potentieel snellere internetverbinding te faciliteren.

Het is niet voor het eerst dat een fabrikant een product binnen een bepaald wifistandaard uitbrengt, nog voordat de standaard gecertificeerd is. De router maakt immers gebruik van de reeds aangekondigde Qualcomm-chip voor Wi-Fi 7, vermoedelijk een van de hoekstenen van de nieuwe wifistandaard.

Bronnen: H3C, via Network World

« Vorig bericht Volgend bericht »
0