DigiTimes: Intel Meteor Lake uitgesteld, Pat Gelsinger bezoekt TSMC in augustus

8 reacties

Volgens DigiTimes is Intel-ceo Pat Gelsinger van plan om in de loop van augustus een bezoek te brengen aan TSMC in Taiwan. De krant heeft namelijk te horen gekregen dat de lancering van de Meteor Lake-processoren is uitgesteld van de eerste helft van 2023 naar het einde van het jaar.


Meteor Lake wordt de eerste generatie Intel-cpu's voor consumenten die verschillende tiles combineert.

Dat zou problematisch zijn voor zowel Intel als voor TSMC, aangezien laatstgenoemde de gpu-tiles gaat produceren die op hun beurt met andere chiplets worden samengebracht. Team blauw zou alvast aanzienlijke bestellingen hebben geplaatst met betrekking tot het 3nm-procedé, waardoor de Taiwanese chipbakker extra infrastructuur heeft voorzien. Het uitstellen van deze orders zou Intel dus aardig wat geld kunnen kosten. 

Het is niet duidelijk waarom de introductie van de veertiende generatie Core-processoren vertraging zou oplopen. Een vertaling van de DigiTimes-post wijst op een "noodcorrectie van Intels platform-blauwdruk", alsook het eigen productieplan voor het komende jaar. Een mogelijkheid is dat de fabrikant net zoals zijn concurrenten een lagere vraag verwacht, een andere optie is dat er wederom problemen zijn met het Intel 4-procedé (7nm). 


Het lijkt eerder onwaarschijnlijk dat Intel de productie van zijn processors volledig zal uitbesteden.

Zo zijn er geruchten dat Intel gedwongen zou worden om door te gaan met de productie van de 3nm gpu-tiles en het compute-gedeelte (cpu-cores) op een TSMC-node zoals 5 of 3nm te laten bakken. Hierdoor zou de productietak van Intel gezichtsverlies leiden, maar wel “tijdelijk op adem kunnen komen en kosten besparen”. 

Bronnen: Retired Engineer (Twitter), DigiTimes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0