Onderzoek: Nederlandse overstappers van DSL of coax naar glasvezel zijn grotendeels tevreden

1 reactie

Het proces mag dan tergend zijn, maar klanten die overstappen van een 'traditionele' internetverbinding via DSL of coax naar glasvezel zijn bijna allemaal tevreden. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper onder Nederlandse klanten. Het mag dan wel wat moeite, tijd en energie kosten, maar als je eenmaal overgestapt bent blijkt dat het voor de gemiddelde Nederlander allemaal waard te zijn.

Van de ondervraagden blijkt 78 procent 'tevreden dan wel zeer tevreden' te zijn over hun glasvezelverbinding. Volgens Telecompaper is er gekeken naar het proces en de productervaring, wat impliceert dat slechts bijna een op de vijf Nederlanders actief genoeg last ondervond van het proces van de overstap om een negatief te reageren op de enquête.

Uit een achtergrondartikel van Hardware Info bleek wat anders; daarin bespraken we juist hoeveel overlast de overstap kan veroorzaken. In dat artikel nuanceren we wel nadrukkelijk dat er vanzelfsprekend een klein beetje overlast met het opentrekken van de straat gepaard gaat. De glasvezelaanleg is een enorme onderneming en waar gehakt wordt, vallen spaanders. Als we het panel van Telecompaper mogen geloven, valt het relatieve aantal ontevreden klanten kennelijk wel mee.

Ook dat mag daarentegen genuanceerd worden. Allereerst blijft in het midden uit wat voor mensen het panel bestaat. Je zou kunnen stellen dat panelleden per definitie juist meer betrokken bij glasvezel en andere telecom gerelateerde projecten zijn en wellicht sneller overlast accepteren ten gunste van het razendsnelle internetnetwerk. Daarnaast worden het proces (de aanleg en het daadwerkelijk afsluiten van het abonnement) en het eindproduct allemaal onder een noemer gebracht. Het is dus lastig te zeggen of alle onderdelen van het overstapproces even prettig waren.

Al met al mag hoe dan ook geconcludeerd worden dat het nemen van een glasvezelabonnement een goede keuze is voor de meeste Nederlanders. Ook al zou het proces tergend zijn, blijkbaar is het eindresultaat voor de meesten alsnog de moeite waard.

Bron: Telecompaper

« Vorig bericht Volgend bericht »
0