Aquarium bovenop je PC: Goed idee of PETA bellen?

1 reactie

Fans van gaming en vissen opgelet, want het Chinese MetalFish brengt een nieuwe combinatie van een pc-behuizing en een aquarium op de markt. De Y2 Fish Tank Chassis is een micro-atx- en itx-behuizing én een nieuw huis voor je vissen. De kast is vooralsnog alleen in China verkrijgbaar voor omgerekend zo'n 75 euro. Is het tof? Absoluut. Is het veilig? Hopelijk wel. Hebben je vissen er plezier van? Waarschijnlijk niet?

De Y2 Fish Tank Chassis heeft onderin een 'lade' waar alle pc-componenten in moeten. Er is ruimte voor een moederbord, een kleine voeding, een gpu van maximaal 200 mm lang, een enkele 2,5-inch opslagschijf en twee casefans. Wanneer je gaat sleutelen aan de pc hoef je dus niet je duikpak aan; het aquarium is - afgezien van de usb-connectie voor het filter- en zuurstofapparaat - volledig onafhankelijk van de computer.

Tenminste, daar gaan we maar vanuit. Het Chinese bedrijf laat niet weten of een urenlange gamingsessie invloed heeft op de temperatuur van het water. Waarschijnlijk blazen de twee casefans de meeste warmte uit de behuizing, maar wellicht dat het water op den duur alsnog wat van de gamingenergie opneemt. In theorie geeft water de warmte dan weer heel snel aan de omgeving af. Maar het is niet helemaal duidelijk wat die tijdelijke temperatuurstijging eventueel met de vissen zou doen, dus hier zou een expert aan te pas moeten komen. 

Bronnen: MetalFish, via Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0