Google en GlobalFoundries worden partners voor gratis opensourcechips

1 reactie

GlobalFoundries opent de deuren voor Google om bij te dragen aan het opensourceproject open source silicon initiative. De twee bedrijven brengen daarom de Process Design Kit uit voor GlobalFoundries' 180MCU-proces. Iedereen kan, gegeven dat ze de Apache 2.0-opensourcelicentie accepteren, voortaan eigen chipsets ontwikkelen. In bepaalde gevallen kunnen universiteiten, onderzoekers en startups met het efabless-project zelfs gratis chips bestellen!

Het geheel maakt onderdeel uit van een project van Google waarmee het ontwikkelen van opensourcetechnologie gestimuleerd wordt. Partijen kunnen tegen enorme kortingen in relatief kleine hoeveelheden chips laten bakken, in dit geval dus door GlobalFoundries. Google betaalt dan een deel of soms zelfs het gehele bedrag van de productie, verpakking en transport.

Er zijn uiteraard verschillende vereisten, waaronder de eis dat heel het project opensource is. Ook zijn er restricties aan het daadwerkelijke ontwerp van de custom chips. Het project heeft parameters om de productie van talloze verschillende chipsets mogelijk te maken en binnen die parameters kunnen uiteenlopende chips gemaakt worden.

Bron: Google

« Vorig bericht Volgend bericht »
0