Intel-boardpartner stopt productie Arc-GPU’s vanwege kwaliteitsproblemen

0 reacties

Volgens Igor’s Lab heerst er niet alleen twijfel binnen Intel over de slaagkansen van de eerste Arc-videokaarten, ook de productie-, distributie- en retailpartners zouden niet laaiend enthousiast zijn over de komst van Alchemist. Een niet nader genoemde grote boardpartner zou zelfs al de productie hebben stopgezet vanwege problemen met betrekking tot de kwaliteit.


Tot dusver hebben enkel Gunnir en ASRock een custom Arc-kaart onthuld.

Naast de tot dusver teleurstellende prestaties van de Alchemist-serie tonen de partners ook weinig interesse vanwege economische factoren: vele aib’s hebben te kampen met grote hoeveelheden voorraad die ze niet direct kwijt kunnen, waardoor er weinig financiële ruimte overblijft om een volledig nieuwe productlijn op de markt te brengen. In tegenstelling tot Nvidia en AMD zou Intel bovendien niet bereid zijn om een prijsgarantie te geven, ook de algemene voorwaarden omtrent zaken zoals rma’s en retourzendingen zouden aanzienlijk minder interessant zijn dan die van de concurrentie.

Het blijft afwachten op de komst van de krachtigere A750 en A770. Enkele weken geleden heeft Intel enkele benchmarks gedeeld, waaruit blijkt dat eerstgenoemde tot 17% sneller is dan Nvidia’s RTX 3060. Het gaat wel om interne tests, die de beste resultaten weergeven. Daarnaast heeft de fabrikant zelf al bevestigd dat de prestaties niet zeer indrukwekkend gaan zijn in oudere titels (DirectX11 en ouder).

Bron: Igor's Lab

« Vorig bericht Volgend bericht »
0