Intel dichtbij deal met Italië voor 5 miljard dollar kostende chipfabriek

1 reactie

Nog voor het einde van deze maand zullen Intel en de Italiaanse overheid een overeenkomst bereiken om een chipfabriek te bouwen in het land, aldus Reuters. Waar de Duitse Magdeburg-megafabriek chips met geavanceerde processen zal leveren, zou de Italiaanse site gericht zijn op packaging en assemblage.

De exacte locatie van de 5 miljard dollar kostende vestiging is nog niet bekend, Intel zou de noordelijke regio’s Piëmont en Veneto op het oog hebben. Italië is naar verluidt bereid om tot 40% van Intels investeringen te subsidiëren, die naar verwachting mettertijd de initiële 5 miljard dollar zullen overtreffen.

In maart heeft Intel zijn Europese investeringsplannen aangekondigd, waarbij verschillende landen in het vizier liggen. De bestaande fabriek in Ierland wordt uitgebreid, terwijl er in Frankrijk een nieuw R&D-centrum komt. Daarnaast wordt de bestaande labruimte in Polen vergroot en zijn er ook plannen voor een nieuw lab in Spanje. Team blauw voorziet een prijskaartje van 80 miljard euro over een periode van 10 jaar.

Bron: Reuters

« Vorig bericht Volgend bericht »
0