Gerucht: Intels Meteor Lake-cpu's gaan toch geen gpu-tiles van TSMC gebruiken

0 reacties

Er gaan geruchten rond dat Intel voor zijn toekomstige Meteor Lake-cpu’s toch geen chips van TSMC gaat gebruiken. Volgens Twitteraar @OneRaichu zullen we TSMC’s 3nm-nodes op zijn vroegst in de 15e generatie Intel Core-processors (Arrow Lake) gaan terugvinden.

TSMC zou de gpu-tile voor de Meteor Lakes gaan maken. Met hun 3nm-techniek kunnen de tiles over 192 ‘execution units’ gaan beschikken, twee keer zoveel als bij de Alder Lake-cpu’s. Twitteraar @davidbepo zegt dat dit er zonder de 3nm-nodes maar 128 gaan worden.

Vorige maand gingen geruchten dat Meteor Lake uitgesteld wordt naar eind 2023, waardoor een groot gedeelte van de 3nm-productie van TSMC sowieso al een lange tijd stil zou komen te liggen. Als het bericht van @OneRaichu klopt, en de chips pas bij Arrow Lake gebruikt gaan worden, zou dat zo nog een jaar extra stilstand kunnen betekenen, waar TSMC ongetwijfeld niet blij mee is.

Intel lijkt alles te ontkennen in ieder geval. Ryan Smith van AnandTech liet op Twitter weten dat de chipmaker hun ongevraagd nog even liet weten dat alles gewoon nog op schema loopt.


De tweet van @OneRaichu, als reactie op @RyanSmithAT

Bronnen: Twitter (1), (2), (3)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0