Asus ontgrendelt bootloader Zenfone 9 en geeft kernelcode vrij

1 reactie

In de loop van volgende week zijn de eerste uitvoeringen van de Asus Zenfone 9 beschikbaar. In afwachting van deze releasedatum heeft de fabrikant alvast een tool gedeeld om de bootloader te ontgrendelen, alsook de firmware en de source code van het toestel. Hierdoor wordt het mogelijk om custom rom’s te ontwikkelen en te installeren.


De Zenfone 9 moet zich onderscheiden door zijn relatief compacte formaat.

Om toegang te krijgen tot de bootloader dienen gebruikers de Unlock Device App te gebruiken, die op de website van Asus is terug te vinden. Het ontgrendelen zorgt er echter voor dat de fabrieksinstellingen worden teruggezet, wat wil zeggen dat je eerst een backup moet maken van je gegevens. Bovendien vervalt de fabrieksgarantie en moeten toekomstige updates handmatig worden geïnstalleerd. Deze zijn wel netjes terug te vinden op de supportpagina van de Zenfone 9.

Dit alles zorgt er voor dat je onder meer aan de slag kunt gaan met custom rom’s, zoals LineageOS of Paranoid Android. Aangezien de gegevens pas recent zijn vrijgegeven, zal het wel nog even duren vooral de eerste versies beschikbaar zullen zijn.

Bronnen: Asus, Android Police

« Vorig bericht Volgend bericht »
0