Bloomberg: Waarom het logisch is dat Apple iPadOS 16 heeft uitgesteld

0 reacties

Apple heeft de release van iPadOS voor het eerst sinds jaren losgetrokken van de release van iOS, zo weet  Bloombergs Apple-kenner Mark Gurman te melden. In plaats van september, de gebruikelijke releasemaand van de nieuwste iPhone, iOS-versie en iPadOS, komt iPadOS 16 nu pas in oktober uit.

Dat heeft volgens Gurman meerdere redenen. De eerste is simpel. Apple brengt de nieuwste iPads pas in oktober uit, dus het is niet meer dan logisch dat het bijbehorende besturingssysteem ook dan pas uitkomt. Anderzijds zijn iPadOS en iOS zeer nauw verwant; veel nieuwe functies komen naar beide besturingssystemen en een latere release maakt het daarom lastig voor ontwikkelaars om hun universele iPhone- en iPad-app meteen van dezelfde functies te voorzien.

Maar volgens Gurman speelt er nog een factor mee. In september staan iOS en nog een nauw verwant os centraal: watchOS. Nieuwe functies van een recente versie van het besturingssysteem voor wearables vereisen bijna altijd de nieuwste versie van iOS. Het is logisch dat die twee dus tegelijkertijd uitkomen. Dat terwijl iPad steeds meer een computerplatform wordt. Apple heeft met Stage Manager wederom een Mac-functie naar iPad gebracht en laat macOS-releases nu sinds enkele jaren altijd in oktober of november plaatsvinden. 

Er is mogelijk ook nog een praktische reden voor het uitstellen van iPadOS 16. De Stage Manager is na meerdere bèta's nog steeds behoorlijk instabiel, zo meldt Gurman. De functie zou simpelweg nog niet klaar zijn voor release en het uitstellen van het besturingssysteem geeft ontwikkelaars bij Apple simpelweg een maand extra om het paradepaardje van iPadOS 16 in orde te maken.

Bron: Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0