Microsoft Word Review Mode: controle over wat een ontvanger met je bestand kan doen

5 reacties

Microsoft kondigde vorige week de Review Mode aan voor de meeste versies van Word. Het principe is simpel. Gebruikers kunnen een Word-document delen en in dat deelproces aangeven of de ontvanger het bestand via OneDrive kan inzien, aanpassen of reviewen. De laatste optie is een tussenvorm waarbij de ontvanger alles kan inzien en suggesties kan doen, maar niets kan aanpassen. Review Mode rolt langzaam uit voor de webversie van Word en komt ook binnenkort naar bètakanalen.

De Microsoft Word Review Mode laat gebruikers dus een deellink sturen waarbij vooraf bepaald kan worden in hoeverre de ontvanger invloed heeft op het gezamenlijke bestand. Inzien wil zeggen dat de ontvanger alleen kan lezen wat er in het bestand staat. Aanpassen laat de ontvanger, je raadt het nooit, het bestand aanpassen. Dit is een ongeremde toegang tot het bestand, zoals ook de verzender dat heeft. 

Review Mode laat een ontvanger notities maken en aanpassingen voorstellen. Het is dan vervolgens aan mensen die volledige rechten hebben om de aanpassing eventueel door te voeren. Een ontvanger kan met  de versies Word Web en Word Current Channel Review Mode-bestanden ontvangen. Via Word Web wordt de functie nu uitgerold en later zijn de Beta Channel, Current Channel (Preview) en Current Channel aan de beurt. Review Mode werkt alleen voor bestanden die in OneDrive zijn opgeslagen en waar de betrokkenen dus gezamenlijk bij kunnen.

Het delen van een bestand in Review Mode werkt als volgt. De verzender klikt in het Word-bestand (in Word Web) op Bestand en selecteert Delen. De optie Delen met een Ander opent een venster. Er is ook rechtsboven een permanente blauwe directe deelknop te gebruiken, die de drie voorgaande stappen combineert in één. Naast het invoerbalkje voor e-mailadressen is een potlood te zien. In het dropdownmenu kan de verzender kiezen welke rechten de ontvanger heeft, waaronder binnenkort ook Review Mode.

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0