Chinese BR100-GPGPU op 7nm is krachtiger dan Nvidia’s A100 in AI

16 reacties

Biren Technology heeft de BR100 onthuld, een general-purpose gpu die op datacenters is gericht en onder meer geschikt moet zijn voor ai-gebaseerde workloads in de financiële en medische sectoren. Naar eigen zeggen gaat het om de krachtigste oplossing dat een Chinees bedrijf tot dusver heeft kunnen produceren.


De BR100 komt in de vorm van een oam-kaart.

Zo wordt er gebruikgemaakt van een 7nm-procedé en TSMC’s 2,5D CoWos-packagingtechniek om chiplets te combineren. Dankzij de 300 MB aan cache en 64 GB hbm2e-geheugen moet de gpu met een geclaimde FP16-rekenkracht van 1.024 tflops in staat zijn om Nvidia’s Ampere-gebaseerde A100-accelerator te overtreffen. De in maart aangekondigde Nvidia H100 is op zijn beurt dan weer tot 2,5 keer zo snel als de BR100.

Het stroomverbruik van de gpgpu is niet bekend, al geeft Biren aan dat er ook een BR104 met een monolitisch ontwerp komt. Deze zwakkere pcie-gebaseerde variant moet half zo krachtig zijn als zijn grotere broer, met een tdp van 300 watt. Het is niet duidelijk wanneer deze grafische oplossingen beschikbaar zullen zijn of voor welke prijs.

Bronnen: EETrend, Wccftech, Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0