Verkoopcijfers GTA V blijven verrassen en zijn nog steeds ijzersterk

22 reacties

We mogen dan wel allemaal met enorme smart wachten op GTA 6, maar op basis van de verkoopcijfers van GTA V heeft Rockstar Games waarschijnlijk geen haast. De bijna tien jaar oude game blijft kwartaal na kwartaal verrassen, zo vat TweakTown samen; ook in het afgelopen kwartaal wist Rockstar weer 5 miljoen eenheden te verkopen. Daarmee staat de teller in totaal op maar liefst 170 miljoen kopieën. We schrijven het gewoon nog een keertje: 170 miljoen.

Sinds het derde kwartaal van fiscaal jaar 2020 werden er ieder kwartaal weer vijf miljoen kopieën van Grand Theft Auto V verkocht. De meeste ontwikkelaars zouden omvallen van geluk als ze in hun leven 5 miljoen exemplaren verkopen. Rockstar doet dit ieder kwartaal, niet eens gekeken naar andere succesvolle franchises zoals Red Dead Redemption. Nu, vers uit het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2023 is het bijna een decennium geleden dat de eerste versies van GTA V op de markt kwamen.  De game bestrijkt drie consolegeneraties en kreeg al vrij snel een praktisch net zo succesvolle online spin-off GTA Online.

In totaal werden er 380 miljoen games uit de Grand Theft Auto-franchise verkocht, waarvan dus bijna de helft GTA V. Om die 170 miljoen nog beter in perspectief te zetten, gehele franchises als Assassin's Creed, Final Fantasy en Resident Evil verkochten minder goed dan deze ene game. Naar eigen zeggen was GTA V dan ook niet heel verrassend het entertainmentproduct dat het snelste een omzet van een miljard dollar genereerde ooit. Ondertussen zou er tenminste 6 miljard met de game verdiend zijn en dit zijn vermoedelijk verouderde statistieken. Al met al is Grand Theft Auto V de op één na bestverkochte game uit de geschiedenis.

Bronnen: Take-Two Interactive, via TweakTown


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Grand Theft Auto V (PC)

Grand Theft Auto V (PC)

  • PC
  • Actie
Niet verkrijgbaar
Grand Theft Auto V (PlayStation 4)

Grand Theft Auto V (PlayStation 4)

  • PlayStation 4
  • Actie
Niet verkrijgbaar
Grand Theft Auto V (PlayStation 5))

Grand Theft Auto V (PlayStation 5))

  • PlayStation 5
  • Actie
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0