Kuo: iPhone 14-serie wordt 15 procent duurder

24 reacties

Apple gaat de iPhone 14-reeks volgens Apple-leaker Ming-Chi Kuo maar liefst 15 procent duurder maken, waardoor de premium smartphones van het premium merk een extra laagje premium krijgen. Dat in combinatie met een eerder gerucht over de hergebruikte Bionic A15-chipset voor de non-Pro-modellen maakt de iPhone van dit jaar mogelijk een minder aantrekkelijke generatie dan fans gewend zijn.

Volgens meerdere betrouwbare bronnen heeft Apple voor dit jaar een verrassende serie iPhones in de pijplijn. De Mini zou plaatsmaken voor een Max; de Max-noemer duidt een 6,7-inch scherm aan, de Pro-naam staat garant voor een A16-chip op basis van 4nm. De non-Pro-uitvoeringen zouden de A15 van dit jaar hergebruiken. Deze soc is momenteel in alle iPhone 13-varianten te vinden. Tot slot verraadden vermeende hoesjes voor de iPhone 14-reeks al de schermgroottes en deze informatie onderstreept direct het gebrek aan een Mini dit jaar.

Daarmee kunnen we de onderstaande tabel maken, die vanzelfsprekend met een korrel zout genomen moet worden. Alle onderstaande informatie is door onofficiële bronnen naar buiten gebracht. Om volledig te zijn, het komt zelden voor dat Apple belangrijke details over de iPhone tot de onthulling in september achter weet te houden. Desalniettemin, lees met zout.

Model iPhone 14  iPhone 14 Max iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro Max
Display 6,1-inch  6,7-inch  6,1-inch  6,7-inch
SoC Bionic A15 Bionic A15 Bionic A16 Bionic A16
Geheugen 6GB Lpddr4x 6GB Lpddr4x 6GB Lpddr5 6GB Lpddr5
Verwachte adviesprijs* €1045 Onbekend €1333 €1448

*Verwachte adviesprijs op basis van de huidige iPhone 13-prijs plus 15 procent prijsverhoging. Gezien dit de eerste serie met een vermeende iPhone 14 Max is, kan hier geen geïnformeerde prijsverwachting voor gemaakt worden.


Afbeelding via 9to5Mac

Bron: Ming-Chi Kuo

« Vorig bericht Volgend bericht »
0