Duitsland waarschuwt voor kwetsbare slimme deursloten

21 reacties

Technologie brengt veel unieke voordelen maar ook potentiële nadelen met zich mee. Volgens de Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnikgrofweg de Duitse Overheidsdienst voor Beveiliging in de Informatica, zijn slimme deursloten van het merk Abus kwetsbaar voor hackers. Specifiek gaat het om het model HomeTec Pro CFA3000.

Een kwaadwillende hacker zou in de buurt van een HomeTec Pro CFA3000 het slot virtueel kunnen openbreken en dan kan diegene ongeremd een huis, appartement of ruimte binnendringen. Abus heeft de kwetsbaarheid erkend, maar er speelt een volgend probleem.

Het bedrijf beweert namelijk dat de kwetsbaarheid in oude modellen van de HomeTec Pro CFA3000 aanwezig is, maar niet in herziene varianten die na maart 2021 gemaakt zijn. Het is daarentegen lastig om te beoordelen welk model een klant heeft. Volgens de BSI kan een klant het veilige model herkennen aan het opgedrukte Bluetooth-logo en de meegeleverde keycard met een QR-code. De overheidsinstantie vraagt Abus om klanten individueel te helpen met het beoordelen van de risicofactor.

Het is niet bekend hoeveel slimme deursloten de BSI heeft onderzocht en in hoeverre er andere kwetsbaarheden aanwezig zijn in de onderliggende technologie. 

Bronnen: Spiegel, BSI

« Vorig bericht Volgend bericht »
0