MSI claimt eerste ATX 3.0-compatibele voeding met MEG Ai1300P

9 reacties

Na een teaser van enkele maanden geleden heeft MSI officieel zijn eerste atx 3.0-voeding geïntroduceerd. Zo kan de Ai1300P niet alleen stroompieken aan die dubbel zo hoog zijn als de totale capaciteit van 1.300 watt, in het geval van de videokaart worden piekwaarden tot 3x ondersteund. Een gpu die via de 16-pins 12VHPWR-stekker is aangesloten moet theoretisch gezien voor zeer korte periodes dus tot 1.800 watt zonder problemen kunnen verbruiken.


De plaatjes op de zijkant met 'MEG' en het MSI-logo zijn magnetisch verwijderbaar.

De modulaire psu geniet 10 jaar fabrieksgarantie en 80 Plus Platinum-certificering, waarbij een efficiëntie van minimaal 89% tussen 20 en 100% belasting wordt gegarandeerd. Er zijn ook verschillende handige snufjes van de partij. Zo maakt de geïntegreerde mini-usb-poort het mogelijk om allerlei informatie uit te lezen en instellingen aan te passen, waaronder het wisselen tussen één of meerdere rails. De 120mm-fan is dan weer voorzien van een hydrodynamische bearing en kan automatisch worden uitgeschakeld bij lage belasting of temperaturen.

Gezien de capaciteit heeft de Ai1300P een relatief bescheiden formaat van 160 x 150 x 86 millimeter. Toch biedt hij aardig wat flexibiliteit met de flinke hoeveelheid bijgeleverde kabels. Wanneer de voeding precies zal beschikbaar zijn of voor welke prijs is momenteel niet duidelijk.

Bronnen: MSI, (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0