Intel: Arc A750-videokaart gemiddeld tot 5% sneller dan Nvidia RTX 3060

7 reacties

Intel heeft nieuwe benchmarks gedeeld waarbij de aankomende Arc A750-gpu wordt vergeleken met Nvidia’s RTX 3060. Het gaat om niet minder dan 49 games, waarvan 43 de DirectX12-api gebruiken en 6 Vulkan. Team blauw heeft naar eigen zeggen deze titels gekozen vanwege hun populariteit op Steam, omdat ze door reviewers worden getest of simpelweg omdat ze er veelbelovend uitzien.

Met een verschil van maximaal 5% op 1440p met high settings is de A750 gemiddeld meetbaar sneller dan zijn Nvidia-tegenhanger, al kunnen de prestaties van deze twee kaarten nagenoeg identiek worden genoemd. Wanneer ultra instellingen worden ingeschakeld op 1080p loopt het verschil terug tot gemiddeld 3% (DirectX12) en 4% (Vulkan) in het voordeel van de Arc-kaart.

Het testsysteem maakt gebruik van de Core i9-12900K, alsook een Asus ROG Maximus Z690-moederbord en 32 GB aan ddr5-geheugen van Corsair. De onderstaande afbeeldingen geven de fps-waarden en het procentueel verschil ten opzichte van de RTX 3060 in beide resoluties weer. De gedetailleerde cijfers kun je terugvinden op de website van Intel (link).

Terwijl deze benchmarks een beter plaatje schetsen van het prestatieniveau, gaat het wel om moderne games. Intel heeft zelf bevestigd dat zijn Alchemist-gpu's niet altijd even goed gaan presteren in titels die op DirectX11 of ouder zijn gebaseerd. Terwijl de fabrikant heeft beloofd dat de lancering dit jaar nog zal plaatsvinden, is er bovendien nog steeds geen exacte releasedatum bekendgemaakt.

Bronnen: Intel (YouTube), (2), (3)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0