96-koppige AMD Epyc Genoa -CPU gekiekt, wordt samen met Ryzen 7000 verwacht

5 reacties

Volgens YuuKi_AnS gaat AMD de Zen 4-gebaseerde Epyc-serverchips samen met de Ryzen 7000-processors aankondigen, wat volgens geruchten deze maand nog zou kunnen zijn. De Twitteraar heeft ook een foto van de Epyc 9654 gedeeld, een Genoa-cpu die 96 cores zou combineren met een tdp van 360 watt.

Gezien de tray waarin de 9654 zich bevindt lijkt het om een lading van meer dan één exemplaar te gaan, wat doet vermoeden dat de ontwikkeling en productie op schema ligt. Bij Intel blijkt dit helaas niet het geval te zijn, aangezien Sapphire Rapids wederom vertraging heeft opgelopen en pas in 2023 wordt verwacht.

Op basis van informatie die YuuKi_AnS eerder heeft gedeeld ziet het er niet alleen naar uit dat AMD zijn volgende generatie serverprocessoren vroeger gaat uitbrengen, maar ook meer cores zal bieden dan zijn concurrent. Begin juli heeft de leaker de line-up van beide fabrikanten gedeeld, waaruit blijkt dat het SPR-topmodel 60 cores en 120 threads aan boord heeft. AMD Genoa bevat dan weer tot 96 cores, wat de helft meer is dan zijn voorganger. 


De verwachte line-ups van AMD Genoa en Intel Sapphire Rapids.

Bronnen: YuuKi_AnS (Twitter), Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0